Negociem reduceri asigurare locuinta
Pentru asigurarea locuintei obligatorie si facultativa, va oferim minim 10% reducere fata de prima standard la asigurarea facultativa.
Putem negocia reduceri pachet asigurare locuinta FACULTATIVA + OBLIGATORIE. Daca pentru asigurarea obligatorie a locuintei pretul este fix (50 sau 130 Lei/an), pretul asigurarii facultative depinde de mai multi factori.
Pentru o societate de asigurare criteriul principal pentru acordarea unei reduceri substantiale este istoricul daunelor. Un alt element important tine de portofoliul de asigurari pe care il detii. Consultantii nostri pot accesa o reducere la asigurarea facultativa, daca ai incheiat asigurarea obligatorie.
Factori de reduceri ai primei la asigurarea facultativa a Locuintei
In primul rand acordarea unei reduceri la asigurarea facultativa este legat de solutia constructiva a locuintei. De exemplu, pretul asigurarii scade daca imobilul este construit din materiale rezistente la foc (beton/ caramida) si creste daca constructia este din lemn.
In al doilea rand, pretul asigurarii locuintei este influentat de amplasament. Daca apartamentul/ casa se afla in zona cu risc seismic ridicat, pretul asigurarii este mai mare. La fel si in cazul zonelor cu risc inundabil.
In al treilea rand, riscurile acoperite, sistemele de protectie si alegerea clauzelor de asigurare, au o importanta substantiala in costul asigurarii facultative.
Ce reprezinta clasele de risc seismic?
Stabilirea riscului seismic pentru o anumită construcție se face prin încadrarea acesteia în una dintre următoarele patru clase de risc, potrivit LEGI nr. 212 din 12 iulie 2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor :
a) clasa de risc seismic RsI, din care fac parte clădirile cu susceptibilitate de prăbușire, totală sau parțială, la acțiunea cutremurului de proiectare corespunzător stării-limită ultime;
b) clasa de risc seismic RsII, din care fac parte clădirile susceptibile de avariere majoră la acțiunea cutremurului de proiectare corespunzător stării-limită ultime, care pune în pericol siguranța utilizatorilor, dar la care prăbușirea totală sau parțială este puțin probabilă;
c) clasa de risc seismic RsIII, din care fac parte clădirile susceptibile de avariere moderată la acțiunea cutremurului de proiectare corespunzător stării-limită ultime, care poate pune în pericol siguranța utilizatorilor;
d) clasa de risc seismic RsIV, din care fac parte clădirile la care răspunsul seismic așteptat sub efectul cutremurului de proiectare, corespunzător stării-limită ultime, este similar celui așteptat pentru clădirile proiectate pe baza reglementărilor tehnice în vigoare.
Ce locuinte incadrate in clasele de risc nu se asigura?
Potrivit legii 260/ 2008, locuinţele situate în clădirile expertizate tehnic în condiţiile legii de către experţi tehnici atestaţi şi încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa I de risc seismic nu se asigură pentru dezastre naturale prin contracte PAD, până la data recepţiei efectuate la terminarea lucrărilor de consolidare a clădirilor.
Societăţile de asigurare nu pot încheia asigurări facultative pentru acea locuinţă care nu are încheiată în prealabil o asigurare obligatorie PAD; sunt exceptate în acest caz locuinţele situate în clădiri încadrate în categoria I de risc seismic.
Avantaje si reduceri la pachet asigurare facultativa locuinta + obligatorie
1. Asigurarea obligatorie – incheierea asigurarii PAD impotriva dezastrelor naturale – este primul pas in asigurarea locuintei. Nu poti incheia o asigurare facultativa pentru casa, daca nu ai valabila o asigurare PAD. Verifica daca ai asigurare activa PAD. Pentru asigurarile obligatorii nu se acorda reduceri, preturile fiind stabilite prin lege.
2. Asigurarea facultativa poate fi negociata prin incheierea unei clauze de prim risc. Asta inseamna ca poti obtine o reducere a primei de asigurare, dar in caz de dauna valoarea maxima a despagubirii este limitata.
Alte criterii pentru obtinerea de reduceri la asigurarea facultativa a locuintei:
- numar mai de rate pentru plata primei de asigurare
- majorarea fransizelor
- selectarea atenta a riscurilor din pachetele oferite de asiguratori
- incheierea de pachete de asigurare cum ar fi: Auto + Locuinta, sau Sanatate + Locuinta
- reduceri de natura comerciala, negociate de consultantul de asigurari
Atentie! Nu toate asigurarile facultative sunt la fel. Este bine sa apelezi la servicii de consultanta de specialitate atunci cand alegi societatea de asigurare pentru locuinta ta.